Üniversite Haber Tv
  • Anasayfa
  • ŞEHİRLER
    • İstanbul

      İstanbul

    • Ankara

      Ankara

    • Antalya

      Antalya

    • İzmir

      İzmir

    • Adana

      Adana

    • Gaziantep

      Gaziantep

    • Kayseri

      Kayseri

    • Konya

      Konya

    • TÜM ŞEHİRLER
  • ÜNİVERSİTELER
    • İstanbul Şehir Üniversitesi

      İstanbul Şehir Üniversitesi

    • İstanbul Gelişim Üniversitesi

      İstanbul Gelişim Üniversitesi

    • Bahçeşehir Üniversitesi

      Bahçeşehir Üniversitesi

    • İstanbul Üniversitesi

      İstanbul Üniversitesi

    • Anadolu Üniversitesi

      Anadolu Üniversitesi

    • İstanbul Teknik Üniversitesi

      İstanbul Teknik Üniversitesi

    • Boğaziçi Üniversitesi

      Boğaziçi Üniversitesi

    •  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

      Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

    • Hacettepe Üniversitesi

      Hacettepe Üniversitesi

    • Orta Doğu Teknik Üniversitesi

      Orta Doğu Teknik Üniversitesi

    • Sabancı Üniversitesi

      Sabancı Üniversitesi

    • Koç Üniversitesi

      Koç Üniversitesi

    • Erciyes Üniversitesi

      Erciyes Üniversitesi

    • Hasan Kalyoncu Üniversitesi

      Hasan Kalyoncu Üniversitesi

    • İstanbul Ticaret Üniversitesi

      İstanbul Ticaret Üniversitesi

    • TÜM ÜNİVERSİTELER
  • Haberler
    • Köşe Yazıları
    • Şehirler
    • Üniversiteler
    • Tüm Haberler
    • Yeniden Eskiye
    • Eskiden Yeniye
  • Hakkımızda
  • ÜNİVERSİTE TV
  • KİTABEVİ
  • YURTLAR
  • İLETİŞİM

Deprem Tehlikesine Karşı Uyarı ve Bilgilendirme...

DEPREMLE YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ…

 

Depremler, yerin derinliklerinde belirli aralıklarda biriken enerjinin aniden boşalması sonucu yeryüzünün sarsılması ile oluşurlar. Yerin yüzeyini hareketsizmiş gibi algılasak da, gerçekte sürekli olarak yer değiştirir, yükselir, alçalır, kıvrılır ve bükülürler. Bu süreçte yerin derinliklerinde büyük enerji birikimleri oluşur. Onlarca hatta yüzlerce yılı kapsayan geniş zaman aralıklarında gerilerek biriken bu enerji, kayalıkların en zayıf noktalarında kırılmalarla boşalırlar. Bu hareket sırasında yeryüzünde gözle de görülebilen fay adını verdiğimiz ve yüzlerce kilometreyi bulabilen arazi kırıkları oluşur. İşte bu kırılmalar sonucu depremler oluşmaktadır. (Örneğin son yaşadığımız İzmir/Seferihisar açıklarında yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde 40 km.lik bir kırık oluştuğu ön tespiti yapılmıştır.) Ancak bu kırıklar yerin yüzeyinde çoğunlukla gözle gözlenemezler, yüzey tabakaları ile gizlenirler. Depremlerin oluş nedenlerine göre değişik türleri vardır. Coğrafyamız da dahil olmak üzere yeryüzünde en sık yaşanan ve levha hareketleri sonucu oluşan “Tektonik” depremler olarak nitelendirilen tür, ülkemizde en sık oluşan deprem türlerindendir.    

 

 

Deprem, hem kavram olarak hem de büyüklüğü ne olursa olsun her gerçekleştiğinde, anlıkta olsa günden oluşturup ilgimizi çekebilmektedir. Şayet, şiddeti toplumu sarsacak derecedeyse, günlerce yaşantımızın içine de girebilmektedir. Nitekim 30 Kasım 2020 günü İzmir Seferihisar açıklarındaki 6.6 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye’nin gündemi sarsmış, günlerdir enkaz altındakileri kurtarma faaliyetleri büyük bir heyecanla izlenmektedir. Depremlerin ülkemizde meydana gelenlerini hatırladığımızda, toprak üzerindeki “zayıf” yapıları yıkarak, çok sayıda can ve mal kayıplarına yol açabilmektedirler. Depremler can ve mal kayıplarına yol açabilirler; ancak mutlaka ölüm, ağır yaralanma veya binaların yıkılmasını gerektirmezler.  

       

Bugün bilimsel ve teknik olarak depremin etkilerinden korunmamızı sağlayacak yeterli bilgiye ve teknolojiye sahibiz. Bütün mesele bu bilgiyi ve teknolojiyi nasıl kullanacağımızdır. Türkiye bir deprem ülkesidir ve ülkemizin hemen her yerinde deprem olabilmektedir. Topraklarımızın %96’sı, nüfusumuzun da %98’i aktif deprem kuşakları içerisinde yer almaktadır (Bkz. Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası). Depremden korkmak normaldir; ancak neden olduğu yıkımları ve ölümleri azaltmak veya engellemek için önceden önlemler alıp, depremden korunmaya ilişkin bilimsel bilgileri öğrenerek, daha güvenli ve sağlıklı bir yaşam sürdürebiliriz. Bu açıdan, toplumsal bilinci artırmak ve olası bir depremden en az zararla kurtulmak için bireyin deprem hazırlığı ve eğitimi çok büyük önem taşımaktadır. Aşağıda, depremden korunmaya yönelik olarak; deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrası yapılması ve uyulması gereken doğru davranış kuralları kırk adımda maddeler halinde sıralanmıştır. Unutmayalım; depremin ilk saatlerinde, hatta ilk günlerinde kimse yardımımıza ge-le-me-ye-cek-tir. Özellikle ilk 72 saat olan “Altın Saatler” olarak nitelendiren zaman dilimi çok önemlidir. Bizi sadece o andaki hazırlıklarımız ve bilgilerimiz koruyabilecektir. Sırf bu nedenle, deprem tehlikesine karşı planlı olmak, ailemizde kimlerin, ne zaman, nerede ve nasıl davranacağını öncenden belirlemek, bizleri olası depremin etkilerinden, tehlike ve risklerinden koruyacaktır.

 

      

 DEPREM TEHLİKESİNE KARŞI YAPILMASI GEREKENLER

 

       …ÖNCESİNDE

⦁ Yerleşim alanı ve bina seçiminde titiz davranın. Evinizin yapı tekniği ve inşaat yönetmeliğine uygun olarak nasıl inşa edildiğini araştırın, sorun, öğrenin ve deprem vb. acil durumlara karşı sigortalatın.

⦁ Evdeki eşyalarınızın yerini doğru seçin. Ağır ve yüksek dolaplar (portmanto, vestiyer, vitrin, kitaplık, elbise dolabı vb.) ile devrilme riski olan diğer eşyaları birbirine ve duvara uygun malzeme ile sabitleyin.

⦁ Ağır tabloları, tavan ve duvara asılan avize, klima, çanak antenler vb. cihazları bulundukları yere ağırlıklarını taşıyacak malzeme ile (kaliteli asma halkası, vida ve dübel seçerek) tekniğine uygun bir şekilde sabitleyin.

⦁ Cam eşyaların (yiyecek kavanozları, bardak, porselen vb.) yer aldığı rafların kapaklarının kapalı olmasına özen gösterin. Ağır eşyaları en alt raflara yerleştirin.

⦁ Karyola ve koltuklarınızı pencere önlerine, üzerinize devrilebilecek ağır dolap ve vitrin yanına yerleştirmeyin. Karyola üzerinde ağır eşya olan raf bulundurmayın.

⦁ Soba, şofben, termosifon, kombi vb. ısıtıcıları sağlam malzemelerle duvara veya tehlike oluşturmayacak yerlere yükü taşıyacak malzeme ile sabitleyin ve her yıl sabitlediğiniz diğer eşyalarla birlikte sağlamlığını kontrol edin.

⦁ Binanızda acil çıkış için kullanılabileceğiniz yollardaki tehlikeleri ortadan kaldırın. Hızlı kaçışınızı engelleyebilecek eşyaları çıkış yolu üzerinde bulundurmayın.

⦁ Ailece, acil bir durumda elektrik, doğal gaz, su vanası ve yanan ocakların nasıl kapatılması gerektiğini öğrenin.

⦁ Gaz kaçağı ve yangın tehlikesine karşı, gaz vanası ve elektrik sigortalarını otomatik hale getirin. Ocak ve şofbendeki LPG hortum ve gaz başlıklarını aralıklarla yenileyin.

⦁ Aile fertlerini deprem sırasında nasıl davranmaları gerektiği konusunda eğitin. Ev içinde ve çevresinde, deprem sırasında sığınılacak yerleri belirleyin. Kısaca; bir “Ev Afet Planı” hazırlayın (afad.gov.tr.#AfetlereHazırOl portalını inceleyiniz.) Aralıklarla bu plana göre nasıl davranılması gerektiği konusunda ailece tatbikatlar/egzersizler yapın.

⦁ Acil durumlarda aile bireyleri ile nasıl haberleşeceğinizi ve aranacak acil telefonları tüm aileye öğretin. Evinizde bir yangın söndürücü ve ilk yardım çantası bulundurun. Her türlü kaza, hastalık ve afet olasılığına karşı sertifikalı ilk yardım eğitimi alın.

⦁ Kazalar, hastalık veya bir yangın halinde aranacak ambulans, itfaiye, arama-kurtarma gibi acil yardım ekiplerinin  (AFAD Arama-Kurtarma 122, Acil Tıbbi Yardım 112, İtfaiye 110, UZEM Ulusal Zehir Danışma Merkezi 114, Polis 155 vd.) telefon numaralarını ezberleyin veya telefon rehberine ya da en kolay görülebilecek bir yere yazın.

⦁ Deprem sırasında ve sonrasında, ilk günler şehir dışını aramak daha kolaydır. Bu nedenle şehir dışında bir yakınınızın telefon numarasını belirleyin. Bu numara afette aile iletişim hattınız olsun ve tüm aile fertleri ile yakınlarınıza bildirin. Böylece o zor anlarda herkesin birbiri ile haber alması kolaylaşacaktır.

     

  …SIRASINDA

⦁ Deprem sırasında kapalı mekânlarda ve alt katlardaysanız; çıkabiliyorsanız, dışarı çıkın. Üst katlardaysanız dışarı çıkmaya çalışmayın. Panik halde koşuşturmayın. İçeride kalıp, sakin olun ve güvenli bir yer seçin.

⦁ Sarsıntı hafif başlar ve gittikçe şiddetlenir. Ayakta kalmaya çalışmayın. Şayet, dışarı çıkmışsanız, binalardan düşebilecek cam, reklam tabelası, moloz parçaları gibi yaşamsal tehlikeye yol açabilecek şeylerden başınızı ve boynunuzu koruyun.

⦁ Varsa sağlam sandalyelerle desteklenmiş masa altına veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek hayat üçgeni oluşturun. Bina yıkılmadığı sürece, sabitlemiş buzdolabı, çamaşır makinesi gibi ağır eşyaların yanındaki yaşam üçgeni daha koruyucu olabilir. Başınızı iki el arasına alarak veya bir koruyucu (yastık, kitap vb) malzeme ile korunmalısınız. Sarsıntı geçene kadar bu pozisyonda bekleyin.

           

  Hayat Kurtaracak Temel Davranış:

 

- Güvenli bir yer bulup, diz üstü ÇÖK

- Başını ve enseni koruyacak şekilde KAPAN

- Düşmemek için sabit bir yere TUTUN.

 

Örneğin: Masaya tutunun ve onunla birlikte hareket etmeye hazır olun ve sarsıntı geçinceye kadar bu durumda kalın.

 

 

⦁ Sabitlenmemiş dolap, raf, vitrin, soba, ısıtıcı vb. eşyalardan ve pencerelerden uzak durun.

⦁ Balkona çıkmayın. Balkon ve pencerelerden atlamaya kalkışmayın. Merdivenlerden hızla uzaklaşın! (Son İzmir depreminde ölümlerin önemli bir kısmı merdiven boşluklarında yaşanmıştır.) 

⦁ Asansörü kesinlikle kullanmayın. Asansördeyseniz, kat çıkış düğmesine basarak hemen terk edin.

⦁ Olası gaz sızıntılarına karşı kibrit, çakmak yakmayın, elektrik düğmelerine dokunmayın.

⦁ Tekerlekli sandalyedeyseniz, tekerleklerini kilitleyerek baş ve boynunuzu koruyun.

⦁ Mutfak, imalathane, laboratuvar gibi iş aletlerinin bulunduğu yerlerde ocak, fırın vb. cihazlar açıksa kapatıp, dökülebilecek malzeme ve maddelerden uzaklaşın.

⦁ Okulda, sınıfta ya da bürodaysanız sağlam sıra, masa altlarında veya yanında; koridorsa ise duvarın yanına hayat üçgeni oluşturacak şekilde ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketi ile baş ve boynunuzu koruyun.

⦁ Bulunduğunuz yerde diğer güvenlik önlemleri alıp, acil durumlarda gerekli olabilecek eşya ve malzemeleri yanınıza alarak, daha önceden tespit ettiğiniz güvenli toplanma bölgesine gidin.

⦁ Sinema, tiyatro, toplantı salonu gibi kalabalık mekânlardaysanız, bulunduğunuz yerdeki koltuk, sıra gibi eşyaların yanında kendinizi korumaya alın.

⦁ Dışarıda depreme yakalanırsanız, enerji hatları ve direklerinden, ağaçlardan, diğer binalardan ve yüksek duvar diplerinden uzaklaşın. Açık bir arazide çömelerek etraftan gelebilecek tehlikelere karşı hazırlıklı olun.

⦁ Denizdeyseniz dışarı çıkın ve deniz kenarından derhal uzaklaşın.

⦁ Araç içindeyseniz ve bulunduğunuz yer güvenli ise sağa yanaşıp kontağı kapatın ve araç içinde bekleyin. Trafikte kesinlikle aracınızdan çıkmayın.

⦁ Sarsıntı sırasında bir tünelin içindeyseniz ve çıkış uzaksa, aracı durdurup aşağıya inin ve yanına yan yatarak ayaklarınızı karnınıza çekip, ellerle baş ve boynunuzu koruyun. (ÇÖK-KAPAN-KORUN hareketi) Araç içinde olduğunuz takdirde, üzerine düşebilecek beton blok parçaları ile araç içinde ezilebilirsiniz.

⦁ Kapalı bir otoparkta ise araç dışına çıkıp yanına yan yatarak, ellerle baş ve boynu koruyun. Yukarıdan düşebilecek tavan, tünel malzemesi gibi büyük kütleler aracı belki ezecek ama yok etmeyecektir. Araç içinde kaldığınız takdirde, üzerinize düşebilecek beton parçalarından ezilme tehlikesi yaşayabilirsiniz.

        …SONRASINDA

 

⦁ İlk yapmanız gereken şey kendinizi kontrol edin, sakin olmaya çalışın. Çevreyi gözlemleyin. Yaralı veya yardım isteyen olup olmadığını kontrol edin.

⦁ Depremlerden sonra çıkan yangınlar oldukça sık görülen ikincil afetlerdir. Bu nedenle eğer gaz kokusu alırsanız, gaz vanasını kapatın. Camları ve kapıları açın ve hemen binayı terk edin.

⦁ İlk dakikalarda, ilk saatlerde telefonları ilkyardım, arama-kurtarma, yangın gibi acil durumları bildirmek dışında kullanmayın. Bu dakikalarda acil yardım ekiplerinin haberleşmesi ve iletişim hatlarının açık olması çok çok önemlidir.

⦁ Aile içinde ve komşularınızla dayanışma ve yardımlaşma halinde olun.

⦁ Yıkılan binalarda yardıma ihtiyacı olanlara; arama-kurtarma, ilk yardım ve enkaz kaldırma çalışmalarındaki ekiplere yardımcı ve destek olun. 

⦁ Binanız zarar görmüşse içeri girmeye çalışmayın. Artçı deprem olabileceğini asla unutmayın. Değerli eşyalarınız varsa, binadan uzakta ve emniyetli bir yerde kurtarma ekiplerinin gelmesini bekleyin.

⦁ Cadde ve sokakları acil yardım araçları için boş bırakın.

⦁ Çok Önemli: Yıkıntı altında kalmışsanız; biliniz ki, kurtarma ekipleri en kısa zamanda size ulaşmak için çaba gösterecektir. Dirençli olun. Enerjinizi en tasarruflu bir şekilde kullanmak için hareketlerinizi kontrol altında tutun.

⦁ El ve ayaklarınızı kullanabiliyorsanız su, kalorifer, gaz tesisatlarına veya zemine vurmak suretiyle varlığınızı dışarıya duyurmaya çalışın.

⦁ Sesinizi kullanabiliyorsanız, kurtarma ekiplerinin seslerini duymaya ve onlara seslenmeye çalışın. (Sesimi duyan var mı!...)

ÖNEMLİ NOT: e-devlet kapısı üzerinden, bölgenizin güvenli toplanma alanını öğrenebilirsiniz. (AFAD Acil Toplanma Alanı Sorgulama)

Tedbir Alın, Esen Kalın, Hayatta Kalın. 02 Kasım 2020

 

Giresunüniversitesi,haber,deprem
    Tweet
    Paylaş
EDİTÖR SEÇİMİ HABERLER
Kamerası olmayan öğrencilere üniversiteden "hepsiburada" linki

Kamerası olmayan öğrencilere üniversiteden "hepsiburada" linki

Hacettepe'de Tıp Fakültesi öğrencilerine sanal ortamda uygulamalı ders

Hacettepe'de Tıp Fakültesi öğrencilerine sanal ortamda uygulamalı ders

Bursa'da üniversite-sanayi iş birliği içinde

Bursa'da üniversite-sanayi iş birliği içinde

Romanları konu alan kitap yayımlandı

Romanları konu alan kitap yayımlandı

Altınbaş Üniversitesi anlatıyor: Pandemi sürecinde ağız sağlığının önemi daha da arttı

Altınbaş Üniversitesi anlatıyor: Pandemi sürecinde ağız sağlığının önemi daha da arttı

NEVÜ’de “Proje Destek Ofisi” kuruluyor

NEVÜ’de “Proje Destek Ofisi” kuruluyor

Kategorİ
Şehir
  • İstanbul
  • Ankara
  • Antalya
  • İzmir
  • Eskişehir
  • Adana
  • Adıyaman
  • Gaziantep
  • Ordu
  • Afyon
  • Rize
  • Giresun
  • Ağrı
  • Gümüşhane
  • Sakarya
  • Samsun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Siirt
  • Amasya
  • Isparta
  • Sinop
  • Mersin
  • Sivas
  • Kars
  • Kastamonu
  • Tekirdağ
  • Kayseri
  • Tokat
  • Artvin
  • Kırklareli
  • Aydın
  • Trabzon
  • Kırşehir
  • Tunceli
  • Kocaeli
  • Balıkesir
  • Konya
  • Şanlıurfa
  • Bilecik
  • Kütahya
  • Malatya
  • Uşak
  • Manisa
  • Van
  • Kahramanmaraş
  • Bingöl
  • Yozgat
  • Mardin
  • Zonguldak
  • Muğla
  • Muş
  • Bitlis
  • Aksaray
  • Nevşehir
  • Bolu
  • Bayburt
  • Niğde
  • Burdur
  • Karaman
  • Bursa
  • Kırıkkale
  • Çanakkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Çankırı
  • Bartın
  • Ardahan
  • Çorum
  • Iğdır
  • Yalova
  • Denizli
  • Karabük
  • Diyarbakır
  • Kilis
  • Edirne
  • Osmaniye
  • Elazığ
  • Düzce
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Yozgat
  • Isparta
Üniversite
  • İstanbul Şehir Üniversitesi
  • İstanbul Gelişim Üniversitesi
  • Bahçeşehir Üniversitesi
  • Akdeniz Üniversitesi
  • Anka Teknoloji Üniversitesi
  • Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • Ankara Medipol Üniversitesi
  • Ege Üniversitesi
  • İstanbul Üniversitesi
  • İzmir Bakırçay Üniversitesi
  • Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi
  • Anadolu Üniversitesi
  • İstanbul Teknik Üniversitesi
  • Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi
  • Boğaziçi Üniversitesi
  • İzmir Demokrasi Üniversitesi
  • Ankara Üniversitesi
  • Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  • Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
  • İzmir Ekonomi Üniversitesi
  • Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
  • İzmir Katip Çelebi Üniversitesi
  • Atılım Üniversitesi
  • Eskişehir Teknik Üniversitesi
  • Başkent Üniversitesi
  • Çankaya Üniversitesi
  • Marmara Üniversitesi
  • İzmir Tınaztepe Üniversitesi
  • İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
  • Gazi Üniversitesi
  • Acıbadem Üniversitesi
  • Hacettepe Üniversitesi
  • Bilkent Üniversitesi
  • Yıldız Teknik Üniversitesi
  • Yaşar Üniversitesi
  • Lokman Hekim Üniversitesi
  • Bahçeşehir Üniversitesi
  • Galatasaray Üniversitesi
  • Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  • Ostim Teknik Üniversitesi
  • Beykent Üniversitesi
  • TED Üniversitesi
  • Türk-Alman Üniversitesi
  • Beykoz Üniversitesi
  • TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
  • Türk Hava Kurumu Üniversitesi
  • İstanbul Medeniyet Üniversitesi
  • Bezmialem Üniversitesi
  • Ufuk Üniversitesi
  • Avrupa Meslek Yüksekokulu
  • Yüksek İhtisas Üniversitesi
  • Biruni Üniversitesi
  • Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi
  • Deniz Harp Okulu
  • Beykoz Üniversitesi
  • İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu
  • Hava Harp Okulu
  • Plato Meslek Yüksekokulu
  • Doğuş Üniversitesi
  • İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu
  • Fatih Üniversitesi
  • Okan Üniversitesi
  • Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu
  • T.C. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
  • Özyeğin Üniversitesi
  • Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi
  • Yeditepe Üniversitesi
  • Üsküdar Üniversitesi
  • Gedik Üniversitesi
  • Piri Reis Üniversitesi
  • Haliç Üniversitesi
  • Sabancı Üniversitesi
  • Işık Üniversitesi
  • Süleyman Şah Üniversitesi
  • İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi
  • İstanbul Arel Üniversitesi
  • İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi
  • İstanbul Kültür Üniversitesi
  • İstanbul Aydın Üniversitesi
  • İstanbul Medipol Üniversitesi
  • İstanbul Rumeli Üniversitesi
  • İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
  • İstanbul Bilgi Üniversitesi
  • Bülent Ecevit Üniversitesi
  • İstanbul Bilim Üniversitesi
  • İstanbul Gelişim Üniversitesi
  • Düzce Üniversitesi
  • Yozgat Bozok Üniversitesi
  • Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
  • İstanbul Esenyurt Üniversitesi
  • Yalova Üniversitesi
  • Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
  • Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi
  • VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
  • Siirt Üniversitesi
  • İstanbul Ticaret Üniversitesi
  • Uşak Üniversitesi
  • Kadir Has Üniversitesi
  • 7 Aralık Üniversitesi
  • Sakarya Üniversitesi
  • Koç Üniversitesi
  • MUNZUR ÜNİVERSİTESİ
  • Maltepe Üniversitesi
  • Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
  • Karabük Üniversitesi
  • Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
  • Nişantaşı Üniversitesi
  • Avrasya Üniversitesi
  • Ordu Üniversitesi
  • MEF Üniversitesi
  • Karadeniz Teknik Üniversitesi
  • Murat Hüdavendigar Üniversitesi
  • Sinop Üniversitesi
  • Trabzon Üniversitesi
  • Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
  • Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
  • Samsun Üniversitesi
  • Ondokuz Mayıs Üniversitesi
  • Iğdır Üniversitesi
  • Ardahan Üniversitesi
  • Kırklareli Üniversitesi
  • Gaziosmanpaşa Üniversitesi
  • Bartın Üniversitesi
  • Batman Üniversitesi
  • Şırnak Üniversitesi
  • Abdullah Gül Üniversitesi
  • Erciyes Üniversitesi
  • Ahi Evran Üniversitesi
  • Kayseri Üniversitesi
  • Çukurova Üniversitesi
  • Nuh Naci Yazgan Üniversitesi
  • Gebze Teknik Üniversitesi
  • Kocaeli Üniversitesi
  • Adıyaman Üniversitesi
  • Kastamonu Üniversitesi
  • Aksaray Üniversitesi
  • Kafkas Üniversitesi
  • Afyon Kocatepe Üniversitesi
  • Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi
  • Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
  • Konya Teknik Üniversitesi
  • Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
  • KTO Karatay Üniversitesi
  • Amasya Üniversitesi
  • Çağ Üniversitesi
  • Necmettin Erbakan Üniversitesi
  • Toros Üniversitesi
  • Selçuk Üniversitesi
  • Çankırı Karatekin Üniversitesi
  • Dumlupınar Üniversitesi
  • Mersin Üniversitesi
  • Tarsus Üniversitesi
  • Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi
  • Artvin Çoruh Üniversitesi
  • İnönü Üniversitesi
  • Hitit Üniversitesi
  • Malatya Turgut Özal Üniversitesi
  • Celal Bayar Üniversitesi
  • Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  • Pamukkale Üniversitesi
  • Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi
  • Erzurum Atatürk Üniversitesi
  • Erzurum Teknik Üniversitesi
  • Dicle Üniversitesi
  • Trakya üniversitesi
  • Fırat Üniveresitesi
  • Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
  • Gaziantep Üniversitesi
  • Hasan Kalyoncu Üniversitesi
  • Sanko Üniversitesi
  • Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
  • Balıkesir Üniversitesi
  • Adnan Menderes Üniversitesi
  • Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi
  • Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi
  • Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi
  • Giresun Üniversitesi
  • Mardin Artuklu Üniversitesi
  • Antalya Bilim Üniversitesi
  • Gümüşhane Üniversitesi
  • Antalya Akev Üniversitesi
  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  • Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  • Muş Alparslan Üniversitesi
  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
  • Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
  • Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
  • Hakkari Üniversitesi
  • Uludağ Üniversitesi
  • Bursa Teknik Üniversitesi
  • Süleyman Demirel Üniversitesi
  • Mustafa Kemal Üniversitesi
  • Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
  • Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu
  • Onsekiz Mart Üniversitesi
  • Çankırı Karatekin Üniversitesi
  • Hitit Üniversitesi
  • Pamukkale Üniversitesi
  • Bingöl Üniversitesi
  • Bitlis Eren Üniversitesi
  • Kapadokya Üniversitesi
  • Bayburt Üniversitesi
  • Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi
  • İskenderun Teknik Üniversitesi
  • Harran Üniversitesi
  • Korkut Ata Üniversitesi
  • Bozok Üniversitesi
  • Işık Üniversitesi
  • Fenerbahçe Üniversitesi
  • İstanbul Ayvansaray Üniversitesi
  • Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
  • İstanbul Ticaret Üniversitesi

HakkİMİzda

2018 yılında, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından, yayın lisansı verilen Üniversite TV, teknik hazırlıklarını tamamlamış olup yayın hayatına başlayacaktır. Üniversite TV, TÜRKSAT üzerinden hem Türkiye’ye hem de Avrupa’ya yayın yapan batı paketinde yer almaktadır. devamını oku..

Menü

  • Şehİrler
  • Ünİversİteler
  • Tüm Haberler
  • Yenİden Eskİye
  • Köşe Yazıları
  • Arşİv
  • Hakkımızda
  • İletİişİm

Abone Olun

Haftalık bültenimize abone olun

© ÜniversiteHaber. Tüm Hakları Saklıdır.