Anasayfa
Şehirler
İstanbul
İstanbul
Ankara
Ankara
Antalya
Antalya
İzmir
İzmir
Adana
Adana
Gaziantep
Gaziantep
Kayseri
Kayseri
Konya
Konya
TÜM ŞEHİRLER
Üniversiteler
Akdeniz Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi
Anadolu Üniversitesi
Boğaziçi Üniversitesi
Ankara Üniversitesi
Marmara Üniversitesi
Hacettepe Üniversitesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Sabancı Üniversitesi
Koç Üniversitesi
YURT HABERLERİ
YÖK ve ÖSYM HABERLERİ
MEZUN HABERLER
İstinye Üniversitesi
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ
Ahmet Yesevi Üniversitesi
İstanbul Kent Üniversitesi
TÜM ÜNİVERSİTELER
Haberler
Köşe Yazıları
Şehirler
Üniversiteler
Tüm Haberler
Yeniden Eskiye
Eskiden Yeniye
Hakkımızda
Universite Tv
Kitabevi
Yurtlar
İletişim

SAĞLIĞI DİJİTALLEŞTİREN UYGULAMA İLE HASTANEYE GİTMEDEN MUAYENE OLUYORLAR

SAĞLIĞI DİJİTALLEŞTİREN UYGULAMA İLE HASTANEYE GİTMEDEN MUAYENE OLUYORLAR

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi tarafından geliştirilen uygulama sayesinde hastalar, hastaneye gitmeden çevrimiçi olarak muayene olabiliyor.

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi tarafından geliştirilen uygulama sayesinde hastalar, hastaneye gitmeden çevrimiçi olarak muayene olabiliyor. Hekimle görüşerek uzaktan sağlık hizmeti alan hastaların tıbbi gözlem, izlem ve takibi ile değerlendirmesinin yanı sıra teşhis edilmiş hastalıkları da kontrol edilebiliyor.

 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi tarafından uzaktan sağlık hizmetlerinin sunulabilmesi amacıyla geliştirilen ve teknolojik altyapısı hazırlanan uygulama, Sağlık Bakanlığı'nın Resmi gazetede, Uzaktan Sağlık Hizmetlerinin Sunumu Hakkında Yönetmeliği yayınlanmasının ardından hizmet vermeye başladı. Uygulama kapsamında hastalar, hastaneye gitmeden çevrimiçi olarak muayene olabiliyor. Hastaların muayenesinin yanı sıra, tıbbi gözlem ve izlemi yapılıyor, teşhis edilmiş hastalıkları kontrol ediliyor. Uygulama kapsamında reçete yazılabildiği gibi tahlil değerlendirilmesi de yapılıyor. Hastanenin internet sitesinde yer alan 'Ege Online Doktor' sekmesinden randevu alınarak gerçekleştirilen muayenelerde, 21 klinikteki 75 hekimden randevu alınabiliyor. Uygulamanın danışmaya dayalı olan tıbbi yaklaşımlarda kolaylıkla kullanılan bir yöntem olduğunu belirten Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Çoğulu, "Radyolojik tetkikleri görme adına çok büyük yararı olabilecek ön görüşmeyi sağlayan bir sistem. Hekim kişinin durumunu anlayıp gerekirse 'Şu tarihte gel' diyebilir. Aynı zamanda reçete de yazılabiliyor. Sistem hem hasta açısından hem de sağlık hizmeti sunan kişiler açısından işlemleri çok kolaylaştırıyor" dedi.

'GÖRÜNTÜLÜ VE SESLİ HASTAYLA İLETİŞİM KURMA YÖNTEMİ'

Uygulamanı özellikle pandemi döneminde hastaların birbirleriyle teması nedeniyle yaşanan bulaşıyı önleme amacıyla yurt dışında, özellikle ABD'de çok başvurulan bir yöntem olduğunu söyleyen Prof. Dr. Çoğulu, "Genel bir ifadeyle bu yönteme görüntülü ve sesli hastayla iletişim kurma yöntemi diyebiliriz. Ülkemizde bazı benzer girişimler oldu. Biz de Sağlık Bakanlığı'nın çıkardığı yönetmelik çerçevesinde hastanemizde resmi olarak bu uygulamaya geçtik. Klinik bazında tek tek bazı bölümler bu uygulamayı daha önce kullanmıştı ancak yönetmelik sonrasında diğer bilim dallarında da uygulanmaya başladı. Hastalar uzaktan hastanemize, doktorlarımıza ulaşabiliyorlar. Bilgisayar ortamında hasta hizmeti sağlanıyor. Tedavi veriliyor, planlanıyor, ön görüşmeler yapılıyor. Bu sayede kalabalık önleniyor, hastane yükü azalıyor ve sağlık hizmeti sağlanmış oluyor. Hastaların uzak yerlerden buraya gelmelerine gerek kalmıyor" ifadelerini kullandı.

'OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER'

Uygulamanın olumlu geri dönüşleri olduğunu anlatan Prof. Dr. Çoğulu, "Çok olumlu geri dönüşler aldık. Hakkari'den, Van'dan, Erzurum'dan çok hastamız geliyor. Kişinin ailesiyle buraya geldiğinde burada kalması zor oluyor. Sayın Rektör hocamızın göreve gelmesiyle sağladığı destekler, rehberlik sayesinde birçok teknolojik gelişmeyi aktarma imkanı bulduk. Hasta memnuniyetini artırıcı çalışmalarımızı büyük bir hızla günlük pratiğe geçiriyoruz" dedi.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise, "Ege Online Doktor hizmetlerinden yararlanmak isteyenler, fiziki olarak hastanede olmadan bilgisayar ya da akıllı telefon yardımıyla çevrimiçi olarak hekimle görüşme sağlayabilecek. Sağlıkta dijitalleşme hedefleri doğrultusunda, sağlıkta verimlilik ve kaliteden de ödün vermeden yeni bir uygulamaya öncülük etmenin gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

#egeüniversitesi
    Tweet
    Paylaş
EDİTÖR SEÇİMİ HABERLER
Marmara Cup’22 Futbol Turnuvasının Final Maçı Yapıldı

Marmara Cup’22 Futbol Turnuvasının Final Maçı Yapıldı

GAÜN’LÜ ÖĞRENCİLER MÜZENİN GÖZ KAMAŞTIRAN ESERLERİNİ TUVALE YANSITTI

GAÜN’LÜ ÖĞRENCİLER MÜZENİN GÖZ KAMAŞTIRAN ESERLERİNİ TUVALE YANSITTI

42’nci Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu Başladı

42’nci Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu Başladı

Görme engelliler için sesli kütüphane çalışması

Görme engelliler için sesli kütüphane çalışması

Öğrenciler, “Kariyer Farkındalığı” için bir araya geldi

Öğrenciler, “Kariyer Farkındalığı” için bir araya geldi

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ’NE BİLGİ GÜVENLİĞİ BELGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ’NE BİLGİ GÜVENLİĞİ BELGESİ

HakkİMİzda

2018 yılında, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından, yayın lisansı verilen Üniversite TV, teknik hazırlıklarını tamamlamış olup yayın hayatına başlayacaktır. Üniversite TV, TÜRKSAT üzerinden hem Türkiye’ye hem de Avrupa’ya yayın yapan batı paketinde yer almaktadır. devamını oku..

Menü

  • Şehİrler
  • Ünİversİteler
  • Tüm Haberler
  • Yenİden Eskİye
  • Köşe Yazıları
  • Arşİv
  • Hakkımızda
  • İletİişİm

Abone Olun

Haftalık bültenimize abone olun

© ÜniversiteHaber. Tüm Hakları Saklıdır.